Sunday, May 8, 2011

Само за принцеси

Здравейте,мили дами!
Днес ще споделя с вас за един мой проект,на който не съм сложила краен срок.За сега върви доста мудно и незнам кога ще му се види края,но се надявам и вие да помогнете с предложения,малко градивна критика и насоки:)
Реших преди седмица,че освен с картички,мога да пробвам и с нещо по-мащабно ,като албум.
Имам две доста големи деца/вече съм го споменавала/,на които ми се искаше да оставя нещо за спомен,а какво по-добро от филтрирани снимки с точна хронолигия от мама ,щипка фантазия,любов колкото поеме и дъх на отминало време.
Нареках проекта си "Само за принцеси",защото започнах със снимките на моята дъщеря,а тя си е нашата Принцеса Първа, и понеже албум можеш да си купиш готов,реших че трябва да си личи че мама го е приготвяла по горната "рецепта",за това и добавих текст/който си е моята приказка/.Използвах и нова за мен техника-двуфазно кракеле/което вярвайте изисква по един ден ,съхнене на страница/,кафява маслена боя и разбира се  "рецептата".
Това е лицевата корица,а сега и гърбът и моята приказка започва....
Първата страничка от албума :

Гърба на тази страничка..

и разбира се задната корица
и неиния гръб...

всичко това ще е в кутия ,която съхне все още и още доста странички,но тях очаквайте в продължението......
Всичко това мисля да го пратя при Елшите /имаме дантелки/,а от вас се надявам на искрено мнение и идеи,за което ви благодаря предварително!
Хубав почивен ден от мен:)

10 comments:

  1. Много ми харесва идеята ти:)))Стилът,в който си го решила също много ми допада:))))Ако имаш снимка на принцеса Първа няма ли да е по-добре да започнеш с нея?!Мое виждане:)))))Иначе си е супер:)))Чакам да видя и останалото:)))

    ReplyDelete
  2. Идеята ти да оставиш такъв хубав спомен на децата ти е страхотна! Техниката придава състарен вид на страничките, което е и идеята, а за следващите странички/които ще са по към края / може би състаряването трябва да избледнее някакси.Само предложение разбира се.Ще очаквам продължението.Хубав ден!

    ReplyDelete
  3. Дени,страничките определено няма да ги състарявам,само кутията ,която в момента съхне,а снимките няма да са много,по-скоро една моя ретроспекция от растежа на Принцеса Първа :)

    ReplyDelete
  4. Чудесно! Рецептата на мама е невероятна! Няма по-голям подарък за спомен, а стила е много хубав и интересен! Ще чакам крайният резултат, в който не се съмнявам, пък дано ме настрои да направя нещо и аз на моята принцеса... за сега единствената :))

    ReplyDelete
  5. Всичко ужасно ми хареса! И идеята за състаряването и кракле ефекта и самия замисъл на това да подариш нещо толкова лично.
    Има само едно противоречие според мен - защона заглавната страница надписа е на английски, а пък вътре си пише на български?
    Всъщност това не би ми направило впечатление ако надписа според мен не беше грешен.
    "Само за принцеси" би се превело " Only for Princesses" или "Princesses only", но
    "Only Princess" се превежда "Само принцеса" буквално и не е правилно от речева гледна точка.

    Дано не ми се разсърдиш...

    Благодаря ти за участието в предизвикателството на Елшите:)

    ReplyDelete
  6. Много ми харесва идеята ти. Страхотни са станали кориците с кракле акцента.

    ReplyDelete
  7. Благодаря ти Гери,мисля че си права ,аз и българския вариант можех да направя,незнам защо се спрях на този,най-вероятно ще го сменя,имало е защо да моля за помощ.Благодаря на всички ви :)

    ReplyDelete
  8. Иве, много интересно се е получило с това напукване/кракле/.Ще проследя крайния резултат.Продържавай да дерзаеш. Голяма прегръдка и от мен:)

    ReplyDelete
  9. Идеята ти е ... спира дъха! Деца та ти са истински щастливци и трябва да се гордеят, с майка като теб! Сигурна съм, че ще им хареса и на тях и че това ще им е най-скъпия спомен. Няма по-хубав подарък от този, който е направен с толкова фантазия и любов, от толкова скъп човек. Говоря от позицията на дъщеря(всяко нещо, направено лично от майка ми, ме трогва до сълзи и ме кара да осъзнавам, каква щастливка съм).
    Изпълнението също е много добро и аз бих използвала такъв състаряващ ефект. Като идея, мога да предложа на първата страница след корицата да напишеш Принцеса Първа и датата и годината на раждането й, като начало на историята. Може да вкючиш инякои чернобели снимки, любими нейни неща - цитати; изрази, които употребява; някоя случка от детството; символи на времето от детсвото и т.н.
    Но най-важното е, че е направен с много любов.
    С интерес ще следя следващите странички. Успех!

    ReplyDelete
  10. Благодаря ти Катя,много добро предложение за нейни думички и любими неща ,да ги използвам в албума,ще помисля и върху това ,искрено ти благодаря за предложението ти,желая ти слънчев ден :)

    ReplyDelete