Tuesday, November 15, 2011

Рецептите на....

Имам си една сестричка,която ми е скъпа,скъпа и мила и скоро е рожденничка и когато е скъп на сърцето ти човек,винаги ти се иска да направиш нещо с което да предизвикаш себе си и да зарадваш този ,за който го правиш.Тя ми е голяма майсторица и независимо от това,че е с 7 години по-малка от мен е една истинска фурия в кухнята.Има невероятния усет за храната и начина  по който тя да не е само усещане с небцето, а и храна за очите и душата.Реших,че досега не съм правила тефтер в никакъв вариант и се предизвиках самичка,много ми се иска да го напълни с нейните Рецепти и Експерименти и готово,семенцето на идеята беше посадено.
Свалих си от един руски саит-Скрапбукинг для всех готови странички за тази цел,направих ги на коли и поших съвсем сериозно този път,формат А5 и в любимия и резедав цвят,без много добавки  и с една прекрасна релефна престилка и дървени елементи/подарък от Доника,първата ми награда,която си пазех за специален случай/,малко кракле  и ето го първото ми тефтерче за най-вкусните рецепти...

и малко детайли,като не ме съдете строго,че първия път никога не е идеален,аз си имам мои си забележки,но като цяло е с едно много свежо и сладурско излъчване,дано го усетите от снимките :)

с джобче ,за важни бележки и място ,за най-отбраните и най-вкусни....

сладкиши и какво ли още не...

направено от едно цветно сърце!
Това е моето предложение за играта при Доника тази седмица-Зимнина...,защото най-хубавата зимнина е от изпитани рецепти на близки хора.Няма да се сърдя,ако Дони прецени че не отговаря на условието.
Усмивки,в този мразовит и доста щипещ ноемврийски ден ,с пожелание за пълни буркани от лято,слънце и любов!
Ива

p.s.Победител от игра 27- Зимнина
Много съм щастлива,че оценихте така високо началото в изработването на тефтерче,благодаря ви момичета!


19 comments:

  1. Иве, много сладурско! Доста труд ти е коствало, но когато е близък усилията винаги си заслужават,а насладата е двойно по-сладка след усмивката с която те дарят!
    Усмивки и от мен в този ноемврийски ден!

    ReplyDelete
  2. Ех, страхотно тефтерче за рецепти! Откога съм си играя идеята да направя някой ден рецептурник, но твоята интерпретация много ми харесва!

    ReplyDelete
  3. Страхотен тефтер! Сестра ти ще е щастлива!

    ReplyDelete
  4. Иве, когато човек прави нещо за много скъп на него човек се получава истинско произведение на изкуството! Прекрасна идея, която съм напълно убедена, че ще донесе на сестричката ти много радост, изненада, удоволствие и ще предизвика една прекрасна усмивка, която ще я топли дълго време! Чудесен кулинарен тефтер си й спретнала! Браво!

    ReplyDelete
  5. Симпатична и много, много свежа картичка.

    ReplyDelete
  6. Сигурна съм, че подаръкът ти ще донесе много положителни емоции, защото не е направен само с майсторлък, а и със сърце.

    ReplyDelete
  7. Ама как да не отговаря?! То това ако не отговаря, кое:-)?Направо ме порази... каква идея? Много ми харесаха точилката и дъската как си ги "изцапала".Ако ни поканиш и на вкусна баница ...грешка няма да имаш:-)Много се радвам ,че участва в играта Иве. И вече минаха маи две седмици, време е да се видим пак!Пзоздрави и благодаря!

    ReplyDelete
  8. Чудесен подарък си измайсторила на сестра си, Иве! Миниатюрните дъска и точилка ме разбиха. Много са сладки.
    Благодаря ти за споделените странички!:)

    ReplyDelete
  9. Изключително сте мили,благодаря ви момичета,а за баницата при следващата ни среща идвам с тавата :)

    ReplyDelete
  10. Щастливка е сестра ти! Толкова топлота и обич блика от редовете написани за нея... А на всичкото и отгоре такава надарена кака, която пък се изявява в друга насока, толкова фино и изящно...
    Поздравления и приятно празнуване на денят!

    ReplyDelete
  11. Дани,благодаря ти!Правенето на тефтер,се оказа доста зарибителна работа и мисля да се пробвам пак..Както се казва,
    очаквайте продължение...:)

    ReplyDelete
  12. Ех,че красиво...Очите ми останаха в точилката и дъската..- уникални са за целта просто!
    Страхотна идея, чудесни акценти..
    И най-важното..- изработено с много любов, която блика от всеки ред, написан от теб.. Пожелавам ви весел празник !

    ReplyDelete
  13. Иве,невероятен тефтер! И вътре ще е пълен не само с рецепти за вкусотии, но от него ще се носи дъх на топлина, внимание, уют! Такива чувства в изобилие си вложила в него, че създава усещане за съкровеност и много обич!

    ReplyDelete
  14. Краси,Дел благодаря ви от сърце!

    ReplyDelete
  15. Много е хубаво тефтерчето, и съсвсем практично... моето за рацепти се скъса и разпадна , от много ползване .. и все се оглеждам за нещо подобно... красиво и практично..ще ми направиш ли и на мен тефтерче за рацепти..))...??

    ReplyDelete
  16. Pepinatoys с най-голямо удоволствие,пиши ми на пощата !

    ReplyDelete
  17. Страшно красиво, практично, изпипано творение...Много, много ми хареса...Аз самата правих подобно облекло на моя рецептурник, но твоето много ефектно!

    ReplyDelete
  18. Браво страхотно е:))

    ReplyDelete