Friday, June 17, 2011

Аквариум

Мили дами,
С тази публикация мисля да затворя глава" Майорка ",защото всяко нещо си има начало и своя край ,като в приказките.Снимките ни са цели 8 албума,които няма как да споделя с вас,филтъра е мой,надявам се поне мъничко да съм успяла да ви представя атмосферата на острова.Завършвам тази "сага" ,с най-невероятното място/поне за мен/-аквариума .Строен от израелска фирма само за 6 месеца,в себе си е събрал невероятния дизайн на съвремието,ландшафтния бисер на невероятни творци,които от една шепа площ са направили едно място,което е неописуемо.
Влизаш в една непрогледна тъмнина,в която има само светещи амбразъри и усещането ,че си в подводницата на капитан Немо е несравнимо,/снимките не са с най-добро качество,но не разрешаваха снимането със светкавица/,аз бях един иследовател,който мина през всички морета,видя невероятния подводен свят от почти 30000 екземпляра и остави в мен едно усещане за лично богатство,да богата съм -от емоцията която изживах/несравнима е/...
Една от рибите ми се обясни в любов/както виждате/,искаше целувка...Светещите корали,като че ли бяха декора от едно шоу,на което аз  бях само наблюдател........Вървиш из тъмнината и лека светлина оказва прехода от тайствения подводен свят,към сладката вода и слънцето,към нашия свят,в който ние сме господарите/уви/.
Невероятно преживяване,за което моите думи не стигат......
Надявам се ,не съм ви отегчила!Ще се радвам,ако съм ви била полезна и ако мъничко от моята емоция съм успяла да  предам и на вас!
С това завършвам обиколката на острова,на мен ми остана спомена за преживяното и надеждата да се върна някой ден там..........
На всички вас приятен,изпълнен с емоции и слънце уикенд :)

6 comments:

  1. Ох,Иве ,страхотно преживяване си имала,пожелавам ти още много такива вълнуващи преживявания!

    ReplyDelete
  2. Ивееее!Това си е направо мечта!Надявам се някога да ми се сбъдне!Сигурна съм ,че е било невероятно изживяване!!!!

    ReplyDelete
  3. Уау, човек остава без дъх дори само от снимките и разказа.

    ReplyDelete
  4. :) Плени ме с този пост и ми спря дъха! Писането да не е някаква тайна вратичка към света? Усмивки в този топъл ден от мен!

    ReplyDelete
  5. Много интересен пътепис.Майорка и за мен е вълшебно място,с богата история.Навяват ме приятни спомени.

    ReplyDelete
  6. Изчетох всичките ти постове за Майорка и... еххх... невероятно преживяване! Толкова е красиво и така вдъхновяващо! Повече такива пътешествия ти пожелавам!

    ReplyDelete