Saturday, January 7, 2012

На фокус или обещаната среща с" Алиса"...

Добро утро!
Направихте ли си кафето,или стоплящата чаша с ароматен чай,ако сте готови заповядайте при нас...
Днес имам удоволствието да ви представя....Велиана или както всички си я знаете като нашето Зеленооко момиче.Тя е моето подаръче за първата годинка на блога ми,радвам се че прие поканата ми и нека ви запозная ...

-Коя е Вели?
-Една пораснала Алиса, която от време на време обича да се губи и да се намира. И която никога няма да чуете да казва „скучно ми е... какво да правя”. Владея до съвършенство изкуството да си намирам работа и да се забавлявам ! Често съжалявам, че денонощието има само 24 часа, от които да отделям по 5-6 часа за сън. Обичам всичко непознато, дори няма да сбъркам, ако кажа, че най- добре се чувствам, когато попадна на непознато място, сред непознати хора, които тепърва да опозная !


-С какво се занимаваш/извън картичките?
-Журналист съм. Човек, който задава въпроси. На другите и на себе си ! Пиша за различни български списания, превеждам от английски и немски... Обичам работата си, макар че при нея успехите са обвързани с ужасно много труд и жертви. Единственото, за което съжалявам, е, че все още нещата с авторското право не са добре регламентирани и че креативността не винаги е адекватно оценена.
-Любими моменти,места,книги,музика,филми,всичко за което ти се говори :)
-От много години се занимавам с йога и медитация. Обичам да ходя пеш и винаги, когато времето позволява ходя по няколко километра из града. Действа ми разтоварващо, особено в края на работния ден, когато искам да остана само сама с мисите си ! Същото състояние докарвам и когато се занимавам с хобитата си. Освен картички, много обичам да правя колажи, да рисувам и шия. С подходящата музика...
Вярвам, че човек трябва да се наслаждава на всеки един момент от живота си, сякаш е последен. Дори на най- дребните на пръв поглед неща. Като например на чашата чай или кафе, изпити в абсолютната тишина рано сутрин. Или на случайната среща с любим човек, когото не си срещал от години... Спонтанното желание за шоколад в десет вечерта... Или блесналите детски очички, зърнали дългоочаквания коледен подарък. Ей такива едни...

Любими филми – „Закуска в Тифани”, „Няма балами”, „За какво тъгува Гилбърт Грейп” (всъщност всички филми на Джони Деп и Пол Нюман)... Много обичам старите холивудски ленти, които са много позитивни и в които има много красота и пластика. Харесвам и европийското кино, чиито филми са по- често драматични, но винаги утвърждаващи живота. Не харесвам съвременните американски филми, в които се прекалява с агресия и смърт, а хепиендът е някак пресилен.
Любими книги – Чета много, понякога по 2-3 книги наведнъж... Чета докато пътувам, докато чакам пред лекарския кабинет или във фризьорския салон... Винаги имам книга в чантата си. Ужасно много са любимите ми заглавия. Обожавам руската литературна класика, затова често препрочитам романите на Набоков и Достоевски. От съвременните автори ще спомена само Джоан Харис, Лаура Ескивел и Исабел Алиенде, чиито романи дишат, ухаят и разказват много сладко... Георги Господинов, Александър Секулов, Виргиния Захариева... ох... много са. Като библиофил трудно мога да отсека само две- три заглавия или автора.
Мечти (релиазирани или не)Най-голямата ми мечта е да обиколя света или поне възможно най-голяма част от него. В най- близък план – да скоча с парашут. Мечтая също така да направя колкото се може повече деца щастливи - една дългосрочна мечта, по която работя от дълго време, с малки стъпчици и чието сбъдване ще продължи до края на живота ми, предполагам...
-Любима фраза или лично мото .
- Има една много хубава фраза, която в превод от английски звучи така: „Смисълът на живота не е в това да чакаш бурята да отмине, а в това да се научиш да танцуваш под дъжда”. Една от най- любимите ми фрази, която си преповтарям всеки път, когато нещо ме натъжи.  

А ето и едно уроче за вас и вашите малчугани,направено с любов от Вели и Наско,за тези които обичате и искате да ги поздравите за Свети Валентин или просто без повод...
Взимате лист картон,един комплект детски ръчички и се забавлявате :)



Лесно като детска игра,а толкова мило и събрало между дланите си цялата чиста детска душа.
Опитайте и вие и вярвам,че ще се забавлявате ,а най-вече ще зарадвате татко,баба или дядо,а може даже и мама :)
И ако още не сте открили Двама с мама непременно надникнете и там и ще откриете един невероятен ,творчески тандем.
Надявам се ,че ви доставиха удоволствие Вели  и Наско,а аз като една абсолютна подсказвачка,май не ви затрудних особенно много вчера :)
Но Маги първа се сети и затова ,за нея ще има едно подаръче,което ще е малка изненада.Маги,мила пиши ми на пощата.
На всички вас,хартиени феи и не само,желая един прекрасен уикенд,пълен с топли,усмихнати и творчески моменти:
Ива

31 comments:

  1. Иве, благодаря ти за срещата! Изключително приятно ми бе да прочета за Вели и сутрешното кафе е още по-приятно в толкова хубава компания! А и има толкова сладко уроче! Страхотен заряд ми дадохте и двете за днешния ден! Благодаря ви!
    На теб, Иве, честита ти първа блого-годинка! Още много да отпразнуваш и те да бъдат изпълнени с много красота и интересни проекти!
    И честит ти имен ден! Със здраве да носиш името! Нека всичко, за което мечтаеш да го постигнеш! Нека има много любов и радост около теб!

    ReplyDelete
  2. Тони,благодаря ти!Винаги чета с интерес коментарите ти,и ти самата си една енергийна "бомба" и ме зареждаш много,за което и аз ти благодаря :)

    ReplyDelete
  3. Иве, честит имен ден,първо! Честита блого-годинка! Пожелавам ти още много творчески идеи и такива приятни гости. :)Избрала си много интересна гостенка. С удоволствие си пия кафето и прочетох за нея.
    Вели, много успехи ти желая! Бъди все така креативна и позитивна! :)
    Сега отивам да напиша еднин мейл. ;)

    ReplyDelete
  4. Маги,благодаря ти за пожеланията и аз отивам да чета :)

    ReplyDelete
  5. Много оптимистично и зареждащо представяне, като за начало на твоя хубав двоен празник, Иве!Годинката на блога ти и днешния твой Имен ден да те изпълнят с усмивки, красиви и вълнуващи преживявания занапред!!!

    ReplyDelete
  6. Ивенце, честит имен ден и рожден ден на блога в едно! Пожелавам ти много здраве, сили и все така нестихващи вдъхновения за любимите ти неща!
    Благодаря за запознанството с Вели и твоя фокус към нея, много приятно и мило със сутрешно кафе, приятели и техните празници и радости!
    Успех през новата година и на двете Ви бъдете все така уверени, креативни, търсещи и позитивни! Прегръдки и усмивки от мен, в този прекрасен, празничен ден!

    ReplyDelete
  7. Любимо занимание в събота сутрин - да чета любими блогове по пижама и с чаша ароматен чай в ръка.
    Иве, мила, благодаря ти за прекрасното начало на деня. Доставихте ми огромно удоволствие да се докосна поне малко до "страната на чудесата" с теб и Алиса. Една невероятна дама с огромен талант и потенциал.
    Честита първа годинка на твоето местенце и честит имен ден! Сигурна съм и че през втората годинка ще останеш една от фаворитките ми и ще продължаваш да ни удивляваш и заинтригуваш с интересните си писания и творение. Желая ти много здраве, сбъдване на всички мечти и много нови приятели :-)
    Гушкам те и наистина се надявам до скоро!

    ReplyDelete
  8. Делянче,Нели благодаря ви от сърце!

    ReplyDelete
  9. Илиянче мила и аз се надявам да е да скоро и май назрява време за нова среща ;)

    ReplyDelete
  10. Добро утро и ароматно сутрешно кафе, Иве! Честит имен ден и честита първа годинка на твоето местенце! Да си жива и здрава и много, много щастлива и все така да ни зареждаш позитивно! Благодаря и за тази хубава среща с Велиана, а нея и Наско много успехи и творческо вдъхновение! Весел празник!

    ReplyDelete
  11. Честит Празник и от мен! Желая много вдъхновения ,много приятни изживявания и много любов от любимите хора..

    ReplyDelete
  12. Веси,благодаря ти че сподели сутрешното си кафе с нас!

    ReplyDelete
  13. Честит двоен празник и от мен! Желая ти много творческо вдъхновение, много здраве и красота.

    ReplyDelete
  14. Силве,благодаря ти!

    ReplyDelete
  15. ЕЕЕЕ,мацки аз отворих страничката и сложих кафето пред компютъра ,но малчо беше решил,че трябва да ми го изпие,та го сръбнах на бързо недостижимо за него на плота!Беше ми много приятна срещата-за мен след кафе :))))
    Очаквам следващата с нетърпение!
    Гуш

    ReplyDelete
  16. Едно добро късно начало на деня :) Благодаря на Вели, че ни допусна по-близо до нейната "страна на чудесата". Няма по-голямо удоволствие от това, да изпиеш кафето си в добра компания! Урочето, което показахте с Наско е толкова мило и трогателно! На вели, пожелавам да осъществи всичките си мечти и да продължава да живее на пълни обороти!
    А на теб,Иве, първо - Честит Имен Ден! Носи си името със здраве, със гордост и нека то да ти носи много късмет в живота!
    Честита ти блогогодинка! Желая още много годинки да споделяш с нас, своите идеи и проекти, които са прекрасни! Нека вдъхновението не стихва, а вдъхновителите и последователите ти, да се множат! Благодаря, за чудесните виртуални срещи, на които ни събираш!

    ReplyDelete
  17. От сутринта съм отворила страничката и най-сетне имах време да седна и да я прочета.С Вели се запознахме случайно и винаги се радвам на усмивката и на креативните и идеи.Още повече на майсторийките и в Двама с мама,за които леко и завиждам,защото моя син рядко се вдъхновява да твори нещо.Успех на всичките ти планове и сбъдване на много мечти!
    Иве, на теб честита блогогодишнина и да ти е здраво името! Усмивки!

    ReplyDelete
  18. Goldie,Кате,Кали радвам се ,че заедно споделихме сутрешното си кафе,благодаря ви за пожеланията :)

    ReplyDelete
  19. Иве,направи сутрешно-обедното ми кафе така вкусно и ароматно!Супер приятно време за изпиване!Радвам се ,че ни запозна с Вели,която се оказа толкова интересна личност,чак съжалявам че кафето ми привършва.А на теб ти желая да ти е живо името и да го носиш с много здраве!Бъди винаги така усмихната и деликатна личност!:)А за рожденият ден на блога ти пожелавам все така интересни публикации!И време за осъществяване на проектите ти в дългосрочен план!Прегръщам те!:)

    ReplyDelete
  20. Честит празник мъниче:)))
    Поздравления за красивата и интересна гостенка!
    Още една вълшебница!
    Прегръщам ви и ви пожелавам много творческо вдъхновение:)

    ReplyDelete
  21. Иве, честита първа годинка на блога ти и честит имен ден! Желая ти много здраве и нестихващо вдъхновение, за да продължаваш да ни носиш удоволствие с прекрасните си проекти!
    Прекрасен избор на първа "гостенка" за 2012 година! Беше ми много приятно да се запозная по-отблизо с "Алиса" и нейния вълшебен свят! Прегръдки, Ани

    ReplyDelete
  22. Честит двоен празник и от мен! Желая ти много творческо вдъховение, много здраве и щастие!
    Чудесна гостенка,беше ми много приятно със след обедното ми кафе:)))

    ReplyDelete
  23. Към края на деня, на опашката с пожеланията ще се хвана и аз! Иве, честит ти двоен празник :) Бъди все така безкомпромисен творец и оптимист! Експериментирай, изследвай и споделяй! Пожелавам ти още много прекрасни творби и вълнуващи постинги!
    Благодаря ти за поканата, за нас беше удоволствие да ти гостуваме в този толкова специален ден :)
    Благодаря и на всички за милите коментари, трогнахте ме, момичета...

    ReplyDelete
  24. Иве, честит имен ден и рожден ден на блога ти! След тричасово висене на магистрала "Хемус",най-после успях да се добера до компютър. Бъди жива и здрава,много щастлива и все така изпълнена с положителни емоции, за да ни зареждаш и нас позитивно!

    ReplyDelete
  25. Иве, честит имен ден и от мен - желая ти здраве, а всичко останало ....ти можеш да си наредиш нещата в най-добрия за теб ред, сигурна съм, че го умееш - щастието, успехът и късметът да са твоите спътници ...
    Благодаря за за тази среща на кафенце с една от най-позитивните дами в нашето блог и крафт общество - Вели. Обожавам разговорите с нея, от разстояние е в състояние да зареди човек с позитивизъм. Представянето й е страхотно...просто защото наистина е страхотен човек. Пропуснала е да каже, че може и да плете, не само да шие.....Абе...това зеленооко момиче има наистина неограничен потенциал от енергия, креативизъм и позитивизъм! Невероятна, добродушна и сладко-нежна!
    Вели, радвам се, че те познавам!
    Прегръдки и за двете!

    ReplyDelete
  26. Ох, добре, че се е изказал толкова народ преди мен, че да не се излагам :) Честит Имен ден, Иве, нарабар с рождения ден на блога и с чудното гостуване на Вели! :)
    Бъди все такава идейна и добричка!
    А пък за Вели.. какво да кажа.. освен кратко, точно и ясно!
    Вели, толкоз ти се кефя, че ако бях мъж - щях да се оженя за тебе!:)

    ReplyDelete
  27. Иве, честита блог годинка! Така исках вчера да "пия кафето си с вас", но уви... цял ден звънях на доставчика си на интернет :((
    Е хубавото е, че вече мога да те поздравя, макар и на патерици за двойния празник. Пожелавам ти да си здрава, много щастлива, все така отдадена на хобито ни, да продължаваш да ни вдъхновяваш и усмихваш!
    Колкото до блога на Велияна, следя го с интерес.
    Прегръдки!

    ReplyDelete
  28. Честита първа блог годинка - на патеричка! Много вдъхновение и реализирани проекти ти желая. А избора ти за гостенка е просто страхотен - страшно много харесвам всичко, което прави Вели!

    ReplyDelete
  29. Толкова сте мили,радвам се че се спирате тук и ще продължавам да се опитвам да ви е интересно,а аз като една видна купонджийка,не мога да си стигна до блога :)Благодаря на всички ви ,за пожеланията и коментарите!

    ReplyDelete
  30. Честит имен ден с голямо закъснение, но съм на ски ваканция и не ми остава много време да мина навсякъде по интересните блогместа! За мен също беше голямо удовлствие да се срещна с това зеленооко момиче - Вели!

    ReplyDelete