Saturday, April 21, 2012

Лека и ароматна събота

Нищо че е работна,това не пречи да си я направим специална ,лека  и ароматна.
Днес ще ви споделя една рецепта,която се появи по празниците от само себе си,това е от ония експерименти,в които ако сложиш вярните съставки ,разбъркаш добре ,пребавиш щипка фантазия,малко повечко любов и споделиш с приятел и ти става любима...
Ето я и нея.

Ще са ви необходими,не много,но достатъчни количества от следните продукти за 2 порции:
Заквасена сметана-100 гр.
Цедено кисело мляко-300 гр.
Захар кристална-3 суп.лъжици
щипка ванилия на прах
Ягоди,колкото повече,токова  по-добре,100-150 гр.са напълно достатъчно.
Бадеми 20 гр./предварително запечени,белени и натрошени/.
Измивате добре ягодите и ги нарязвате на малки кубчета,поръсвате със захарта и ванилията,разбърквате добре и постепенно добавяте сметаната,и цеденото кис.мляко до получаването на хомогенна смес.Изсипвате в подходящи купички,поръсвате с бадеми и охлаждате добре.
Задължителна е консумацията с любими хора,за по-голяма наслада.
Да ви е сладко,ягодово и леко от мен ;),ще завърша публикацията си с едно цвете/поредното/,за да не останете с погрешно впечатление,че нищо не правя.О не,просто съм се отдала на цветя,защото Хартиената фея изпратих на почивка,но ми е толкова цветно и пролетно и ми се правят цветя,големи и малки ,които ще споделям с вас поетапно...
Едно розово,лилаво феерично,направено за първи път освен с органза и тюл/много е приятна работата с тюла/,ще се радвам ако ви хареса :)

Отивам да я споделя при Двете елши,на вас пожелавам слънчев работен/за тези които са като мен на работа/ден и прекрасна неделя.Усмихвайте се ,споделете времете си с любими хора,насладете се на слънцето и си доставете зареждащи емоции.
Ива

10 comments:

  1. Обожавам ягоди! Рецептата е много добра, но при мен тя е без бадемките.
    Цветето ми напомня на божур - едно от най-любимите ми цветя.Прекрасно е!

    ReplyDelete
  2. Ароматна, цветна и много красива събота и за теб! Така, както ти украси нашата! Цветето е много красиво! А десерта е неустоим!

    ReplyDelete
  3. Ивенце, направо си магьосница!
    Неустоимо и изкушаващо е и цветето и ягодовото, съботно, ароматно събуждане!
    Благодаря!
    Усмивки от мен за през целия ден!

    ReplyDelete
  4. Иве, рецептата и на мен ми е много любима, а при теб е поднесена с много вкус и прекрасна снимка, което я прави да изглежда толкова апетитна, колкото е и вкусна..
    Обаче цветето ти е разкошно..Толкова нежен цвят и такава красота..
    Усмивки и от мен за днешния ден..

    ReplyDelete
  5. Мммммммммммммм че вкусно, направо прекрасно за следобедено освежаване, не само в събота и ами всеки ден:-)А цветенцето е прекрасно, в унисон с чудесното пролетно време!

    ReplyDelete
  6. Прекрасно цвете!Аз също съм отдадена на тези занимания(!)с цветята.Пожелавам ти добър остатък от работния ден и вкусна вечеря!!!Това ,с ягодите ще го пробвам,като им дойде времето,защото обичам истински,а сега ги сменям с медец.:))))

    ReplyDelete
  7. Докато изчета рецептата започнах да преглъщам и за мое огромно щастие всички продукти ми се намират тук около мен.Ставам и се захващам с рецептата.А за цветето мога само да въздъхна с възхищение-прекрасно е!:)

    ReplyDelete
  8. Ивенце, позагуби ми се ти! Но и аз не бях много, много на линия, така че... А ти сега, в този приятен неделен следобед, ми поднасяш нещо тооооооолкова изкушаващо вкусно, което задължително ще пробвам! И цветето е възхитително, внесе много цветност при мен!

    ReplyDelete
  9. Този десерт непременно ще се опита - звучи като да е много лек, а страшно вкусен :) И цветето ми хареса. Ще стои чудесно върху дреха или в косите...

    ReplyDelete
  10. Много приятна и лека рецепта за десерт. Още тази вечер ще го приготвя. От сърце благодаря за предложението :)

    ReplyDelete