Saturday, July 27, 2013

Лексикон-предавам щафетата :)

     Хей Бо...успя да ме усмихнеш и да си спомня онова време ,в което тайно си разменяхме лексиконите в училище и ги попълвахме вечер късно,оставяхме картинки и лични "произведения на изкуството",беше забавно...А сега дойде време и на блог- варианта му.
Предполагам ,че ще отговоря доста по-сериозно на въпросите ти,отколкото ако бях на...17 да речем ;)
Ето ги и тях:
1.Най-близката забележителност до вашето жилище е ?
-Живея в Пловдив,родена съм тук и съм израснала с духа на този древен и вечен град.Който не се е разхождал по калдаръмените улици на Стария град,в жега/изпепеляваща/и в сняг,през деня на яркото слънце и вечер на светлината на фенерите....няма да ме разбере.Този град си има своята магичност,цвят и колорит и завидна история.Като казах история ,ако имате път към Пловдив непременно се отбийте в подлеза на "Понеделник пазара"-емблематична галерия,с такива чудатости сътворени от траките,заслужава си да се види-"Тракарт".Може да попаднете и на акапелно пеене,или да се запознаете с някой автор,изключително място ,което го стопанисва един истински пловдивчанин.
2.Какво имате под леглото си ?
-??? Проверих....нищо :)
3.Любим спомен от детството ?
-Това ме накара да се замисля...Имам един,който времето успя да хербализира и остана ярък и наситен...Помня бях на 7 години,когато се роди моята сестричка и докато бяха с мама в родилния дом аз бях "важната","принцесата на татко".Ходихме заедно всеки ден до родилния дом и това беше нашето тайно уидинение,получавах по един чифт шноли за плитките ми/още си спомням тези цветни полудъгички с ластички/и по една финийка прясно изпечени кестени...Така започна нашето истинско приятелство,учудващо,но той се превърна във времето в моята най-добра "приятелка",предполагам защото ме подкупи с кестени...Аз иначе нямаше да му се дам...Ама дребна душа-фунйка с кестени и чифт шноли... :)
4.Имате ли тайна,която никой не знае ?
-Не ,аз съм открит човек и не пазя в себе си такива неща,или поне не ми се е налагало.Иначе ,да имам запазени за себе си споделени неща от приятели,но те са замо за мен :)
5.В какво вярвате ?
-Ако кажа в Бог...ще ви излъжа.Възпитана съм в семейство на атеисти,но хора със здрав морал и принципи и да вярвам...в доброто.Откровенните и честни хора винаги са ме превличали,не е нужно да си многословен,по-скоро с малко думи и на място.Вярвам,че така успях да възпитам и децата си.Да са почтенни и добри-незнам колко е разумно в днешно време,но аз вярвам...
6.Какво най-много ви плаши?
-Точно в този период....самотата.Тя мисля ,че може да бъде много демобилизираща,изпепеляваща и определено нездравословна....да.
7.Какво ви прави щастливи и какво -тъжни?
-Най-голямото ми щастие е семейството ми,обичам когато всички сме заедно-тогава съм най-щастлива.За жалост живота ни разпиля/или системата/ и в момента....Ей Бо...това не е много чесно,да знаеш.
8.Какво обичаш да правиш в свободното си време?
-Да унищожавам купища хартия,но в последно време ,скайпа ми е най-любим-това е връзката с децата ми....Да пребъдят технологиите :)
9.Какво би направил ,ако имаш вълшебна пръчка?
-Веднага се телепортирам на 2000 км в посока запад!!!
10.Пожелайте си нещо.
-Точка 9 да стане реалност.


Е това беше...Бо разсъблечи ми душата с тези въпроси ;)
Сега е мой ред:
Незнам защо трябва да има ограничения по броя последователи,за да посочиш блог,при положение че избираш определен човек,не смятам да го спазя,по скоро ще избера хора,които ме вдъхновяват и би ми било интересно,ако те приемат щафетата и отговорят на моите въпроси.
Момичетата,които избирам са :
Ани
Бисето
Вили
Вили М.
Кали
Маги
Мила
Момичета ,ще се радвам ако и вие попълните по една страничка от виртуалния лексикон.
Моите въпроси към вас:
1.Кое провокира хобито ви?Как започна и помните ли защо?
2.Намирате ли време и за себе си?Какво най-обичате да правите ,когато не сте се затрупали с хартии?
3.Усмивката....къде се ражда тя за вас,в какво,кого?
4.Цвете....любимо,отгледано или все още мечтано?
5.Най-доброто за/във,чрез/ вас.
6.Кое ви кара да се гордеете?
7.Подарете ми една мисъл-ваша или любима :)
8.Сутрин...с чаша кафе /или чай/...Лежерно или забързано...Как започва за вас новия ден?
9.Любимо място.
10.Мечта...реалност или чакаща още своя звезден миг.

Е какъв пост само,доста време не бях писала толкова много :)За тези от вас ,които стигнаха до финала,поздравления!
Прекрасен съботен ден и великолепен неделен,а аз ще очаквам продължението...








8 comments:

  1. Успя да ме изненадаш!!!Благодаря за поканата,с удоволствие!!!

    ReplyDelete
  2. :) Благодаря ти, Иве!Приемам поканата!

    ReplyDelete
  3. И аз благодаря! За желанието, за спомените и за мислите ти! Дано не си се натъжила много, но пък понякога е хубаво човек да се замисли какво наистина иска и да започне да работи в тази посока! :)
    Пожелавам ти най-новите технологии да ти станат излишни, да си близо до децата ти и да си щастлива! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Бо,работя по въпроса,само времето ще покаже дали е вярната посока,надявам се да е!!!

      Delete
  4. Един летен поздрав и малко извинения :)
    http://kalinasto.blogspot.com/2013/08/colorfull-and-summery.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за поздрава,а извиненията се приемат ;)

      Delete
  5. Иве, много благодаря за поканата , но ще ми е трудно да приема щафетата... Дали някой ще ми повярва, че и като ученичка бягах от попълването на лексикони ;))) За мен беше удоволствие да изчета твоите отговори и благодаря на Бо, че те е предизвикала така. Пожелавам ти точка 9 да стане реална скоро, скоро <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Вили,и аз се чудех дали изобщо да отговоря,но идеята поне ,аз така я разбирам е да се опознаем,макар и виртуално!Всеки има право да реши дали да попълни своята страничка,а ти си ми вдъхновение,знаеш и затова си в списъка на "заподозряните"!Идвам ти постоянно на гости и това ми стига ,поздрави:)

      Delete