Sunday, August 28, 2011

Кутийка-обещаното уроче

Мили дами,
Изгубих се за известно време.Малка почивка,повечко работа и никакви идеи за творчество.Музата ми май е в лятна отпуска,толкова много предизвикателства ,в които ми се иска да участвам,а тази топлина и непосилна жега като че ли ми е изсмукала идеите...
За кутийката ,с която участвах в играта на Хобисимо ви бях обещала уроче ,трябваше да снимам процеса и ето днес вече съм готова .
Първо трябва да решите,колко голяма ще правите вашата кутиика.Аз съм ползвала следните размери:-две страници с ширина 10см и дължина 24 см и още две страници с ширина 12 см и дължина 24 см. ,основа за кутийката с размери 22,8 см на 12,5 см-в готово състояние кутийката е с размери :ширина 10,4 см,дължина 12,5 см и височина 2 см.
Ето и малко снимки :
Основата на кутийката вече прегъната,минала съм я малко контрастно мастило/надявам се да е ясно/.
страниците,които са нагънати през 2 см/за това ви е нужен размера от 24 см/
Това са основните елементи.начина на сглобяване е следния:
Събирате една дълга с една къса страница,между всека сгънка и правите прав ъгъл.

По същият начин сглобявате и другите две и после събирате четирите страни на рамката.
Залепяте само в краищата,на горната страна/там където се покриват ъглите/ и същото отдолу,за да остане този /акордеон /ефект на рамката.
Снимах и отгоре /тези стърчащи -залепяте/,с това сте приключили изграждането на вашата кутийка.От тук сте вие:избирате си дизайнерска хартия за фона,украсявате си горната корица,а в кутийката скривате вашето послание.Дано съм обяснила разбираемо,ще се радвам ако съм ви била полезна.Желая ви приятни и творчески моменти.
С поздрав:Ива

4 comments:

 1. Много полезно уроче, Иве! Благодаря!:)

  ReplyDelete
 2. Иве, наистина се позагуби, но пък включването с това чудесно уроче е страхотно! Надявам се един ден да мога да го осъществя в мой вариант!

  ReplyDelete
 3. Ивче, много полезен урок! Направо съм очарована, дано и аз да се справя скоро. Много ми хареса идеята!

  ReplyDelete
 4. Чудесно уроче, а като видях и кутийката, която си направила (в предишната твоя публикация) направо останах очарована!

  ReplyDelete