Wednesday, December 7, 2011

На фокус...

                      Или как можеш да пръскаш добрина...
     Случвало ли ви се е да прочетете няколко думички само и изведнъж да ви стане едно леко и мило,да се заразите от думичките с добрината на приносителя им и тя цял ден,да ви кара да се усмихвате и да ви е някак леко,леко и ефирно...
     На мен ми се е случвало и то не един път и приносителя на тази "зараза" е познайте кой...?
     Разбира се че е тя...
На фокус днес е може би най-лъчезарния човек,когото познавам/макар и виртуално/,едно момиче което се вглежда в детайла и търси теб,за да намери точната идея и смисъл в това което вижда,един позитивен и мил човек,който така те зарежда с думите си,че те кара да  се чустваш някак специален....
И това е Тони,или както ви е позната като Miss Emerald
      -   Ето я и нея,усмихната и лъчезарна,която казва за себе си:
-          На 34 години съм горда майка на две прекрасни деца – синът ми Алекс и дъщеря ми Маги! Къщовница, за която нейният дом е нейната крепост. Обичаща да се чувства  „У ДОМА” с цялото си сърце и душа и това страшно много ми липсва на този етап! Обичаща повече домашния уют от някое шумно парти. Освен това съм и непоправима мечтателка, романтичка, влюбена в живота, Плюшкин в добрия смисъл на думата, запазила детското в себе си, безкрайно доверчива , заради което понякога си патя много, но въпреки това продължавам постоянно да търся доброто и вярвам, че то е навсякъде. Вярваща във вълшебствата, които повярвайте ми, се крият на много места!
Обичаща да се усмихва още от малка.
         -С какво се занимава/извън отглеждането на децата/?
   - Извън това и домашните истории, които никога нямат край, смело мога да кажа, че на този етап съм изцяло отданена на двете си хобита – картичкоправенето и гобленарството, които ми носят не само много радост, удоволствие, но и изпълват и възвръщат вътрешния ми мир! Особено шиейки някой гоблен като преброя 2-3 пъти до 10,15 и забравям за почти всичко останало, особено, ако съм разгневена за нещо или на някой! Да, правилно сте разбрали – понякога наистина съм като люта самодива яхнала метлата на Баба Яга! А понякога мога така да се затворя в себе си от болка, обида, че обичам да оставам за малко сама. Тогава на помощ идва музиката и хобитата ми.
            Особено щастлива съм, ако успея да зарадвам някой с мой проект

или ушит гоблен
  Обичам да пътуваме и да опознавам България и нейните невероятни забележителности пак от малка.
Дори раждането на дъщеря ми не можа да ме спре да правим излети сред природата, защото това за мен е особено отмарящо и зареждащо с енергия.

Тук сме на Симеоновските езера, а тя бе само на 5 месеца! Не ме питайте как избутах количката догоре!
Обичам да снимам, освен децата, което се подразбира, обичам да снимам и цветя. На розите не мога да им устоя! А и как да устоиш на такава красота?
          Не ми се получава много добре, но ще намеря време да се обуча малко и в тънкостите   на фотографията!
Обичам и да отглеждам цветя. Напоследък имам по-голяма възможност и това ме радва!
Обичам и да готвя, да изненадвам с нещо ново, различно и вкусно семейството си.  Напоследък нямам много възможност за кой знае какви изненади, но се опитвам да вмъквам по някоя! И така ми се иска да знаех някое заклинание, с което да подчиня времето  и да мога да направя всички онези неща, които ми се иска да направя, без да се налага да върша по няколко наведнъж – разбирайте, че наведнъж готвя, подавам си топка с дъщеря ми да речем, разговарям със синът ми, опитвайки се да разбера какво вълнува тийнейджърската му душа, в паузите от тези три дейности поглеждам на лаптопа, който откакто го имам ми е голямо удобство, по някое ново ваше творение и успявам да напиша коментар или използвам някое затишие и тичам, за да направя нещо по започнат проект!
-           Първи стъпки в хартиения бранш или как започна любовта ти към картичките ?
-           Хм, първите си сериозни стъпки направих преди една година. Тогава исках да изненадам съпруга си за рождения му ден с нещо ръчно изработено. Разглеждайки в интернет малко по малко очите ми виждаха все по-красиви и красиви неща! Всъщност останах очарована тогава, а и до ден днешен са ми любими, от тези малки албумчета събрали в себе си много хартиена красота и снимки, запечатали важни моменти от живота на някой! Тогава доста се измъчих с направата на едно такова мини албумче, но пък приятната изненада, която му направих, за мен бе огромно възнаграждение за труда, който бях положила.
 И сега ще си призная честно, че тогава въобще не мислех, че това ще бъде следващото ми хоби, което няма да изоставя, а ще продължа да се занимавам с него и то ще ми носи толкова положителни емоции и преживявания! Не съжалявам за нито една отделена минута за направата на нещо от хартия! 
-          Любимо място,книга,филм,изкуство,мода,музика,всичко за което ти се иска да поговорим:
-          Място – нямам точно определено любимо, всяко едно кътче от България, което досега сме успяли да посетим ме завладява със своята си красота. Но ще споделя на какво място бих искала да живея – в някое тихо, спокойно селце, далече от градския шум и забързаност, с малки калдъръмени улички, с малки, уютни къщички, на чиито прозорци се кипрят много, много цветя, с малки, изкусно подредени магазинчета, които още от витрината те приканват да влезеш и да напазаруваш с удоволствие!
Любима книга? Хм, тя е от „новото време” и това са всичките седем книги за Хари Потър. Обичам вълшебствата и сигурно скоро няма да им се наситя!
Друга моя любима книга, на която отдавна за съжаление не съм собственик, тъй като я дадох на някой да я чете и така и не ми я върна (ей, такива хора могат да ме ядосат), се казва „Воля”, за съжаление не помня автора й. Но в тази книга действието се развива по време на Втората световна война, ако не ме лъже паметта, самолети пускат бомби под формата на някакви предмети. Именно такава химикалка-бомба намира едно момче, тя избухва в ръцете му и той остава до длани. Но неговата силна воля му помага, за да продължи напред – научава се да се обслужва отново сам, да пише и т.н. Винаги, когато си помисля, че няма изход се сещам за това момче и неговата желязна воля!
Не съм подвластна на общоприетата мода, обичам да се обличам удобно и по вътрешно усещане. И тъй като всеки път е различно то може да ме видите както абсолютно неглиже, така и с високи токове. Е, скоро последното надали ще стане, имайки предвид, че тичам след едно вечно енергично и неспиращо на едно място малко момиченце!
Музика? Оооо, обичам най-различна музика и както споменах в 7-те споделени за мен неща – обичам да изразявам чрез нея емоциите си, чувствата, да се успокоявам, да се потапям във вълшебния й свят. Различни жанрове за различни ситуации си избирам!
Филм? Кога за последно гледах такъв, хи-хи? Шегата настрана, филмът, който се е запечатал най-силно в паметта ми е „Дух” с Деми Мур и Патрик Суейзи. И разбира се, с колоритното присъствие на Упи Голдбърг. Иначе обичам и филми като „Танцувай с мен”, „Хрониките на Нарния”, „Гладиатор”, както и анимации, любимите ми от новото време са „Ледена епоха” и „Рататуй”.
-          Любим момент в живота ти?
- Те са два и за никого няма да е изненада, че първия е раждането на синът ми , а втория – на дъщеря ми! Всеки от тях продължава да ме дарява с любими моменти, като например първото „Мамо!” и т.н.
-Мечти/реализирани или още чакащи/
Най-искрените и съкровени мои мечти са вече осъществени – първото ми дете да е момче, а след него – момиченце! Вижте и вие моите две сбъднати мечти
             Е, сега ми минават по някой път мисли и за трето, но надали ще се решим! 
Иначе си имам и една друга мечта – да посетя някое красиво място в Европа  и да го направя летейки със самолет! Никога през живота си не съм имала възможност да направя нито едно от двете! Но един ден и това ще стане! Само да не умра от страх като се кача на самолета, хи-хи!
Искам да се върна и към народните танци! Чуя ли някое игриво хорце не само крачетата ми заиграват, но и сърчицето! Липсват ми много! И се надявам принцесата като поотрасне още малко отново да заиграя. И не само народни танци, мисля да се пробвам и в латино танците, завладяващи са за мен и те!
-Miss Emerald как се появи
-А Мис Емералд няма нищо общо с моите "зелени" очи. Но иначе си мечтая за тях! Правейки си блога, реших, че имам нужда от артистично име, дълго се лутах избирайки и накрая се спрях на Emerald - смарагд, защото ми харесаха свойствата, които му се приписват, а именно - освобождава от мъка, пропъжда лошите сънища и злите духове, помага при безсъние, укрепва сърцето и зрението. Казват, че който носи такъв камък постоянно е винаги в добро настроение и че това е камъка на мъдростта и надеждата. Все неща, от които силно се нуждая! Мис добавих просто ей така и накрая се получи Мис Емералд
-Любима фраза или мисъл
- „Когато завали дъжд от обиди, използвай усмивката си за чадър!”  Усмихвайте се и вие, понякога една усмивка може да бъде силно обезоръжаваща и да отключи здраво залостени врати!
           Много ще се радвам,ако ви е харесало това макар и виртуално запознанство  с  Тони ,за мен беше истинско удоволствие и искам да и пожелая да полети някой ден и да стигне на онези мечтани места,защото" човек е жив докато са живи мечтите му "и трябва винаги да ги следва,а те някой ден се случват....

21 comments:

  1. И на мен Тони винаги ми действа зареждащо. Всеки нейн коментар било в моя или друг блог е толкова положителен :-)
    Радвам се, че успях да я опозная малко повече :-)

    ReplyDelete
  2. Прочетох го на един дъх... а дори нямаше нужда - стигаше ми само усмивката и!
    Иве, поздравления!

    ReplyDelete
  3. Поздрави, и на домакинята и на гостенката!Радвам се,че научих повече за тази Смаргдова мис,която винаги пише най-позитивните коментари!Много ме усмихваш, и като чета и за книгите и за други неща, май сме от "една порода".
    Иве,чудесно начинание!

    ReplyDelete
  4. Толкова позитивна и лъчезарна гостенка. :)С удоволствие прочетох за нея. Блогодаря ти Иве, че ни запозна по-добре с нея!

    ReplyDelete
  5. Най- позитивно настроеният човек сред творящите дами, винаги намира добра дума за всеки, винаги открива интересното и положителното във всяка творба!А усмивката и просто е пленителна!
    Иве , благодаря за тази среща с Тони!

    ReplyDelete
  6. Много приятна среща, много! Браво!За всичко!

    ReplyDelete
  7. Много ми беше приятно! Благодаря на домакинята и на гостенката!

    ReplyDelete
  8. Иве, благодаря ти за представянето ми още веднъж! Момичета, радвам се, че ви е било интересно! И се надявам не съм ви отегчила с дългите си словоизлияния! Както казах и на Ивето - на мен човек думата да не ми даде!
    Иве, имаш и специални поздрави от villini, нещо не се е получило да остави коментар тук. Ще го направя вместо нея като копирам коментара, който е оставила под моя публикация:
    "Първо ще поздравя Ивето за чудесната идея с гостите и второ - Тони не съм срещала толкова позитивно зареден човек като теб.Много съм впечатлена от нещата, които правиш - страхотни са. И на двете Ви пожелавам много успехи и слънчеви усмивки и в най - мрачните дни.
    P.S. Тони, моля те предай поздравите ми на Ивето."

    ReplyDelete
  9. О,момичета,беше ми много приятно да ви чета!
    Харесвам ви и двете, много!
    Ще ме извините,че не пускам коментари под работите ви,но това не означава,че не ви следя и не се радвам на творенията ви!
    Просто,за вас е лесно,да направите някоя рецепта,но аз като ви чета,нещата,които ползвате и техниките ми звучат на "китайски":))) а аз определено не го владея!
    Прегръщам и двете ви и ви благодаря за красотата и удоволствието с които ме дарявате;)))

    ReplyDelete
  10. Много добър избор на гостенка, Иве! Тони наистина е най-позитивния човек, които имам честта да познавам макар и само виртуално! Самия факт, че е минала през блога ми и е оставила коментар е в състояние да ме усмихне и да направи деня ми по-хубав!

    ReplyDelete
  11. Иве, огромни поздравления за поетата инициатива и за избора на гостенка! Изчетох цялата публикация на един дъх и беше толкова запленяваща и инатересна. Няма такъв човек! Понякога познавах себе си в думите на Тони. Първото ми усещане за нея не ме е излъгало - тя толкова позитивна, толкова заразяващо усмихната, толкова добра, толкова истинска и неподправена, сякаш е излязла от приказките.
    Тони, остани си все такава - истинска! Всеки път когато чета блога ти или твой коментар се усмихвам и ми става леко, а то било, защото смарагдът имал уникални свойства. Много искам да ти пожелая здраве, за да успееш да осъществиш всичките си мечти. Танците - не се съмнявам, че някой ден ще се върнеш към тях, те са една уникална магия, която се чувства със сърце. Пожелавам ти да осъществиш желаното пътуване в Европа, не се притеснявай, в самолета не е страшно, дори е много красиво да летиш в облаците :) И ако ти се отдаде възможност и се чудш къде да отидеш - посети Барселона, сигурна съм, че ще ти хареса!
    Много усмивки и на двете момичета, за приятното време, което прекарах във вашата компания! Усмихнахте ме!

    ReplyDelete
  12. Чудесна среща :) Радвам се, че научих повече за Тони, за семейството и страстите й. Подобни гостувания действат много зареждащо!

    ReplyDelete
  13. Голямо удоволствие ми достави да науча повече за тази прекрасна дама ,чийто коментаривинаги са ме радвали много(и тези ,които не са за моите картички)!

    ReplyDelete
  14. Имах чувството ,че е до мен Тони, докато четях. Завладяваща енаистина. Чувствам я много близка и по битие и по съзнание. Изключително фин човек ! Благодаря и на двете ви за отделеното време и старание за рубриката. Браво Иве, Тони радвам се че се запознахме виртуално и много се надявам някой ден и реално!

    ReplyDelete
  15. Зареждащо, позитивно, многообразно и усмихнато представяне! Благодаря и на двете ви!!!

    ReplyDelete
  16. Тони е страхотна въпреки че не я познавам лично :) Винаги има какво да каже и какво да напише като коментар :) дори и да е упрек пак така го пише че го приемеш с усмивка :) Пожелавам и да е все така усмихната и позитивна към всички:) А на Ивето огромно Благодаря че ни запознава с такива весели хора :)

    ReplyDelete
  17. Момичета и аз ви благодаря за отзивите,радвам се че ви харесват моите гости,надявам се да имам нужното време и съгласие да водя дълго тази рубрика,защото и на мен,като на вас ми е изключително приятно да се запознавам с усмихнати и носещи добрина хора,зареждат ме ,а се надявам да зареждат и вас :)

    ReplyDelete
  18. Иве, направо съм във възторг от двете Ви заедно!
    Отново поздравления за рубриката, която и мен зарежда с много положителни емоции и позитивизъм!
    Отрих човека зад този псевдоним и все повече ми харесва, а усета ми за близката "кръвна" група изобщо не ме е подвел макар да не се познаваме лично.
    И освен всички нещица за самите гости, благодаря и на двете Ви за това, че научавам нови и интересни нещица/смарагда и неговите свойства/!

    ReplyDelete
  19. С голямо удоволствие научих повече за Тони. Донякъде "подозирах" какъв човек е, въпреки че не я познавам лично, но сега се уверих. Ива, благодаря и на теб за хубавата среща!

    ReplyDelete
  20. Аз също много се зарадвах на тази виртуална среща с една творческа личност, която ме зарежда много с креативността, позитивната нагласа и желанието да зарадва всички с прекрасните думи, които оставя като коментар под нашите творчески напъни! Желая й да има все повече поводи да се усмихва!

    ReplyDelete
  21. И тук да кажа - Тони, невероятна си! Позитивизмът, веселото настроение и усмивката дано никога не те напускат, продължавай да осъществяваш мечтите си .....Радвам се, че научих и за страстта ти към народните танци, защото аз я имам също, вече повече от три години посещавам школа по народни танци. А замалко време и уроци по зумба - много зареждащо е, опитай!
    Бъди винаги такава, каквато си!
    Поздрави и много усмивки!

    ReplyDelete