Friday, September 7, 2012

Есенна фея

Днес ще ви покажа една сладурка в есенни цветове,събрали в себе си силата и топлината на слънцето.Направих картичката специално за предизвикателството на Вили в Hobby Challenges.
Ето и моята интерпретация за есен-вишнево червено,кремаво и пастелно розаво за фон и наситено жълто и оранж изгарящ в червено за феичката
Като английска градина в началото на есента :)
и малко детайли,покрити с напукващ акцент есенни листа/покрити от сутришната роса/
и окъпани от нея крилца.



Oтдавна се каня да ви покажа аз как оцветявам и понеже вече съм абсолютно акварелно зарибена,мисля да ви покажа в няколко стъпки:
Картинката е на ADD,отпечатана е върху лист от акварелно блокче/значително по-тънък от акварелния картон,но достатъчен за принтиране на дигита и доста добре отразяващ цвета/:)
Стъпка 1 цялостното оцветяване и подготовката на картинката за 3D
Оцветена е изцяло,използвам четка с воден резервоар,контурите в тъмно червено за местата върху които ще слагам допълнителните пластове/така не прозира и се откроява/

Стъпка втора оцветявам всички елементи ,които предварително съм решила да наслагвам в/у картинката и отново минавам с тъмния цвят за контур/аз не използвам черно,работя в цветовата гама на картинката/.
Последния пласт,който е най-отгоре ,с това приключва оцветяването и остава да се изрежат отделните детайли и да се залепят,не ползвам 3D дунапренени квадратчета ,а използвам няколко пласта оцветени детайли,получава се по финно и на мен така ми харесва повече.
И понеже тези дни стана дума в Консорциума как ползвате дигитата,аз ще ви споделя моя скромен опит.Работя с Picasa,все още е безплатна и всеки може да си я свали,с нея обработвам снимките и си мащабирам дигиталните картинките,в конкретния случай картинката е с размери 9/13,отпечатани са и трите на една страничка А4 формат.
Ще се радвам ,ако съм ви била полезна и ако някой има въпроси ,нека ми пише.
И понеже всичко е позволено,тази феичка ще я покажа и тук:
Ladybugcrafts-Anything goes
Пожелавам ви приятни почивни дни ,повече слънчеви лъчи и усмивки ;)
Ива

11 comments:

  1. Страхотна е! Поздравления!

    ReplyDelete
  2. Страхотна картичка! Много хубави цветове и хартии!

    ReplyDelete
  3. Невероятно предложение за есенна картичка. Оцветяването , ах оцветяването на печати е потънало в мъгла за мен, но вярвам че някой ден ще се вдъхновя и ще последвам съветите ти ;)

    ReplyDelete
  4. Прекрасна е - нежност в есенни цветове! Страшно въздействаща комбинация на цветове и хартии! Благодаря ти и за споделения опит, на мен лично ми бе изключително полезна информацията! Поздравления и приятна почивка!

    ReplyDelete
  5. Изключително красива, а и това наистина са моите цветове. Харесва ми много!

    ReplyDelete
  6. Благодаря момичета,започва и на мен много да ми харесва,да правя картички с картинки/особено с феички/,а есента много си я обичам и харесвам всичките и цветове ;)

    ReplyDelete
  7. Разкошна фея,Иве! Много нежна и в страхотна eсенна гама, а в комбинация с декорациите и хартиите е станала приказна :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много,от твоята уста си е истински комплимент за мен!

      Delete
  8. Иве, прекрасна е..
    Изпипана от всички страни - харесвам такива картички!
    Цветовете са чудесно съчетани, а урочето ти е много полезно.
    Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство №21 "Цветова комбинация - есенни цветове" , зададено от Вили!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Краси и аз ти благодаря,че направи това местенце толкова събирателно и вдъхновяващо за участия :)

      Delete
  9. Прекрасна цветова комбинация и много красиви хартии! :)

    ReplyDelete