Friday, November 30, 2012

Коледни играчки

Тази година съм захванала един домашен проект,в който ще има само ръчно изработена украса и се надявам в няколко публикации да ви покажа всичко което успях да направя.
Тава е първото издание ;)
Стириопорени формички,червена акрилна боя,салфетки,двуфазно кракле,златна маслена боя и две ръце яхтен лак.Време неопределено...за изработката им,но доставящо истинско удоволствие :)













Малко ретро излъчване се получи,но пък резултата ми хареса и си заслужаваше чакането от няколко поредни вечери,да съхне всяка ръка.
Аз принципно съм "оперирана от търпение",но този път не знам как успях да го проявя в пълния му смисъл...Ще ви споделя и последователността на работа,ако някой иска да опита,защото да си направиш свои играчки си е забавление голямо.
1.Първата ръка е грунд-той е задължителен за по-допра покривност на боята.Изчаква се да изсъхне задължително 24 часа ,а може и повече/аз не можеш ;)/.
2.Покриване на цялата формичка с акрилна боя/избора на цвят е ваш/.Върху стиропора се наложи да направя две ръце с червена боя за да покрие добре.
3.Залепваме салфетката и обираме внимателно излишното лепило и въздух ако има.Отново изчакваме да изсъхне.
4.Минава една ръка акрилен лак и пак чакаме да изсъхне.Аз да си призная си помагах със сешуара,защото нали ви казах нямям търпение.До тук две вечери...
5.Първа фаза кракле-съхнене принудително ;)
6.Втора фаза кракле-пак съхнене .
7.Минаване с маслена боя /нанасям с пръста/ и много хубаво избърсвам със суха кърпа/салфетка/ излишната боя.Това се случи в третата вечер.Изчаквате задължително 24 часа.
8.Последната стъпка-яхтения лак.Аз минах две ръце,използвам сатен лак за да не е много лъскав и пак има достатъчно отблясък за коледна играчка.И на финал залепих панделки с топъл силикон и имам нови коледни играчки.В следващата публикация ще ви покажа и пластмасовия им вариант,доста по-миниатюрни като размери но многооо по-сладурести.Ще ви покажа и материалите ,които ползвам,ще се радвам ако съм ви била полезна и ако някой реши да опита съм на негово разположение за въпроси и отговори.Не мога да не спомена и кой ме вдъхнови да си направя сама коледните топки-това е Вили от Лилавото облаче,нямат никаква прилика с нейните ,но тя ми действа много агитиращо и това беше моя" прочит на темата".Благодаря ти Вили,че ме накара да се развихря на коледна тема.
Ива

3 comments:

  1. Иве, много са сладурски, а как хубаво си обяснила и написала! Невероятно, браво!

    ReplyDelete
  2. Иве, разкошни са! Много ми харесва точно това ретро излъчване, което си постигнала!

    ReplyDelete
  3. Прекрасни са! ... и толкова коледни ;)))

    ReplyDelete