Monday, June 3, 2013

Shabby Chic-"Forgotten memories"

   
          Четири часа е и време за един следобеден чай с най-близката ти приятелка...
  Помните ли онова отминало време,когато бяхме 12 годишни момичета,прекарвахме летата с любимите ни баби,а те се събираха с тяхните приятелки,които си водеха и внучките.Ето за тези моменти се сетих,когато започнах да правя тази картичка.Аз обичах онези следобеди,с баба ....на гости на нейна приятелка или удома,с чаша чай в ръка и домашни бисквити и мнооого смях с една сладурка,с която започнахме дружбата си благодарение на нашите баби.Обичахме да си говорим за всичко,което беше тайно и обвито в мистерия,погледнато от нашите скромни едва 12-15 години,запазихме лятната си дружба доста години,като времето при бабите ни беше нашия оазис,в който си разправяхме иначе мнооого вълнуващото ни ежедневие ;)

    Пишехме си писма ,които бяха на ароматизирани листове и си ги пазихме,защото това бяха нашите късчета дружба,споделена тайна,вълнение или просто закачка....После пораснахме и живота ни се заниза година след година с учение,пак учение и вече любов,после деца и ежедневие в което незнайно защо няма място за този следобеден чай с домашни бисквити.

   Няма го спойващия елемент, да...нашите баби,които ни обичаха и възпитаваха и ни даваха онази безрезервна подкрепа,която само една баба може да ти даде,или просто ПОРАСТНАХМЕ и всеки намери своя си път.Една история,която вярвам всяка от вас е преживяла,за миналите детско-момичешки времена с подкрепата на БАБА,за тинейджърското ПРИЯТЕЛСТВО и за милия ароматен спомен за прекрасното ЛЯТО.
И като стана дума за лято ,ето и моя пореден експеримент с цветята,няма да познаете с кой стенсил ги направих ;)

Ето тук може да погледнете как изглеждат ако не ги намачкате хубаво в ръцете си ;)Много си ги харесвам и в този цвят на сьомга/или розов грейпфрут/,толкова да си върви с кафявото и кремавото.
Разпилени листенца и няколко мисли за това как да съхраним приятелството и да не забравяме,че някога и ние бяхме деца.

Темата тази седмица е Шаби-шик,вярвм че на много от вас ще се хареса,а тези които още не са потънали в дебрите й имат възможност да се чустват предизвикани от нас в Card Mania.Елате да видите ,какви невероятни творения са направили момичетата от DT.

Нашите спонсори за това предизвикателство са Di's Digi Downloads  те ще направят подарък на един късметлия- покупки за 10$ от тяхния магазин.

Разбира се че ще има още един късметлия,който ще получи ваучер от Хобисимо.


Желая ви успех и нека новата седмица ви донесе повече слънце,усмивки и вдъхновение.
Ива

p.s.Първото ми участие в едно ново бг местенце за предизвикателства и вдъхновения-Tok Bobok.
Craft and me challenges 135-Chabby Chic.

10 comments:

 1. Иве, невероятна картичка, с която ме върна в годините и на моето детство! Благодаря за чудесното начало на седмицата! Цветята са великолепни, браво!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Дени,благодаря ти мила!Дано не съм те "размечтала "много :)

   Delete
 2. Иве... пленена съм и съм безмълвна... Това твое творение е чудно седмично вдъхновение! Цветята са прекрасни!!! Каква хартия ползва за тях?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Вили,благодаря ти мила!Картона е 220 гр.предварително овлажнен и нагънат,след изсъхване съм ги дооформяла малко листенцата.

   Delete
 3. Иве, великолепна картичка, придружена от вълнуваща история на едно детство... :) Благодаря ти, че ги сподели! :) Цветята са станали страхотни! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. JIJI благодаря ти,напомня ми малко на твоя "пеперуден буркан" ;)

   Delete
 4. Уау! Невероятна история, направо настръхнах, докато четях! А картичката е приказна. Направи ми впечатление още от публикацията на Кард Мания. Браво и благодаря за емоцията, която думите ти ми подариха :)

  ReplyDelete
 5. Невероятна история и още по-прекрасна картичка, Иве. За цветята просто нямам думи. :) Цветовата комбинация 6+. Всичко си е точно на мястото. Браво!

  ReplyDelete
 6. Разкошно написано и пресъздадено! Звучи мило и сантиментално! И е толкова красиво и шик! :)

  ReplyDelete
 7. wow this is so stunning.so many pretty details and your design and colours are really beautiful.
  Thanks for joining us this week at the Crafts and Me challenge :D

  xx coops xx

  ReplyDelete