Saturday, September 3, 2011

Steampunk

Здравейте мили дами,
Предизвикателството тази седмица при Двете елши за мен е повече от предизвикателство,никога не бях предполагала,че този футуристичен стил,ще ми влезе така под кожата.Харесвам много бижутата в този стил,харесвам и фентъзито което носи steampunk-а.
Нямах никаква представа,на къде ще тръгне цялото усъществяване на проекта/нямам нито един печат подходящ за случая/,прерових всички кутии и кутийки в къщи,нагледах се цял ден в нет пространството,какво са сътворили по тази тема и след като знаех вече с какво/почти нищо/мога да започна- инженерната мисъл ми дойде на помощ и мисля че се получи.
Ето и самата картичка:
Пеперудата си я направих от две пластини за компресор и остатък от гривна.
Очичките са от нитчета с малко син лак за нокти :)))))))))))
И разбира се механизма ми ала Ива ,който няма никакъв шанс да направи и един оборот ,но си е Steam откъдето и да го погледнеш.
Тук е мястото да благодаря на неуморните Елши,които отново ме накараха да помечтая,да си пофантазирам и да се опитам да скоча летвата,която поставиха!Благодаря ви,момичета,ще опитам късмета си и тайничко си стискам палци!
А вие мили момичета,ще кажете дали съм уловила идеята.
На всички пожелавам,много творчески и пълноценни почивни дни :)))))))))
В топ 5 (6) на това предизвикателство

23 comments:

 1. Да, уловила си идеята :) Пеперудата е стахотно попадение, както и целия механизъм, който си изградила :))
  Аз, като върла любителка на тези чаркчета, много се забавлявах докато разглеждах всички детайлчетата по картичката. Единствено бих разръфала и дистреснала краищата на дизайнерската хартия.
  Благодаря ти за участието тази седмица при Двете елши!

  ReplyDelete
 2. Отново ни поднесе одно уникално творение!Пеперудката наистина е много добро попадение, но мен лично повече ме очарова часовничето.Картичката ти е просто страхотна- цветове, композиция, всичко си е на мястото. Браво Иве!

  ReplyDelete
 3. Определено си уловила идеята! Пеперудата е просто уникална! И изобщо цялата картичка ми харесва! Поздравления!

  ReplyDelete
 4. Сигурна съм,че механизмът ще направи един оборот и ще ме пренесе в това време! :)

  ReplyDelete
 5. Леле Иве взела си ми идеята за механизма:-)Още едно доказателство,че колкото и да е безгранично воъбражението, все пак идеите са ограничен брой :-)Страхотна картичка.Уникална е! Поздравления!Много ми харесва.

  ReplyDelete
 6. Ива , ти си върха.Идеята е страхотна,различна ,
  изпълнението - фантастично.Не спирай да твориш.

  Боряна

  ReplyDelete
 7. Иве,няма значение дали може или не може да направи и един оборот.Картичката идеално отговаря на фентъзи идеята на steampunk.Много ми хареса и идеята за син фон,все едно правиш връзка между днешното време и викторианската епоха!
  Много ме впечатли,а още повече ми хареса!
  Прегръдки и прекрасен неделен ден:)

  ReplyDelete
 8. Много е различна и много интересна! Поздравления за това, че не спираш да изпробваш нови неща и то с такава лекота!

  ReplyDelete
 9. Поздравления за творението на инженерната мисъл,скоро не ми се е случвало да видя нещо така интересно,ти ме вдъхнови за участие,при положение,че тази мисъл не ми е присъща и нямам никакви чаркове...най-много да разваля някой часовник за идеята!!!Успех и хубав ден!

  ReplyDelete
 10. Благодаря ви,момичета!Бях на път да разглобя един часовник,но ме хванаха в гръб ;))))Добрата ми половинка,се възропта и се задоволих с намереното!Благодаря и на Светлето,мисля че ако бях дистреснала хартията,щях да получа малко по-тъмен фон,като цяло,но не посмях в интерес на истината,не ми се искаше да я правя по-тъмна:))))

  ReplyDelete
 11. Много оригинална пеперуда. Поздрави! Особено ми харесват стрелките на часовника- точно в стила на времето. Лек ден!

  ReplyDelete
 12. Това е твоят свят! Нямам думи, само очи! Поздрави и прегръдка силна от мен!

  ReplyDelete
 13. Браво, Иве! Справила си се страхотно! Пеперудата е супер.

  ReplyDelete
 14. Картичката е много красива с този фон ! А пеперудата е супер оригинална ! Поздравления :)

  ReplyDelete
 15. Страхотно си се справила даже..Всички детайли са перфектни..Особено ме впечатли това, че съвършено сама си сглобила механизмите по картичката, а пеперудата е просто..върховна!
  Много ми харесва, че не е всичко мрачно и тъмно, а се прокрадва цвят..Поздравление за идеята и особено за реализацията!
  УСПЕХ!

  ReplyDelete
 16. Страхотевична картичка! Харесва ми заигравката ти с дизайнерската хартия и механизмите. Не пънк, а направо стийм пънк :))

  ReplyDelete
 17. Даааа, перфектна картичка, представител на течението стиймпънк. Ужасно ми хареса как си си поиграла с чаркчетата, а пеперудата е направо вдъхновяваща.
  Успех с предизвикателството на Двете елши и избора на гост-дизайнер.

  ReplyDelete
 18. Ами то май не е останало какво повече да се каже!Суууупер красива и много-steampunk.Поздравления и успех!

  ReplyDelete
 19. Иве, направо ме порази и то два пъти! Първо, защото картичката е абсолютно и тотално стиймпънк, с прекрасно сътворена от теб пеперуда, часовника е уникален и той! Просто си направила страхотна картичка! Второто, което ме порази обаче, вече е в мой ущърб - точно този десен хартия бях избрала за фон и за моя опит на тази тема, дори го бях приготвила на плота, но ... сега ще трябва да напрегна отново мисъл и да измисля нещо друго. Въпреки това твоята картичка ми достави такова огромно удоволствие, за пореден път съм очарована от това, което правиш! Поздравления!

  ReplyDelete
 20. Още веднъж и от мен - механизмът ти е стра-хо-тен :) Поздравления и успех!

  ReplyDelete
 21. Благодаря ви,момичета за подкрепата !

  ReplyDelete