Thursday, September 22, 2011

Мечтан дом....

    Едва ли има някой ,който да не е мечтал за дом,в който да се чуства щастлив,дом който да носи уханието на прясно изпечен хляб,мириса на бебе,смеха на дете,светлината струяща от прозореца и лекия полъх на вятъра носещ аромата на цъфнали дървета и рози.....
Аз имах щастието да живея в къща,като дете.Да имам люлка,на която татко да ме люлее,да тичам с пеперудите и пчелите и да мога да помирисвам всяко цъфнало цвете...Това време много отдавна отмина,и като повечето от нас живея в голяма кооперация,в която има една врата...
А зад нея е моят дом,събрал в себе си спомена за моите родители,глъчката на веселите детски години на децата ми,малки късчета от далечни земи и места,любовта на живота ми,аромата на ванилия и канела,примесен с мъждукащите пламъци на запалените свещи,в които потъват мислите и спомените......Как да наречеш един дом-своя мечтан дом,ако няма спомени и своя история,ако в него не са се събрали поне две поколения,ако ти не си го променял десетки пъти и той най-накрая е станал огледало на това което си ти и твоята представа за него........
      Бленуван дом нарекох публикацията си,защото аз все още мечтая за къща с градина,в която вятъра да носи листенцата и аромата на цветята,да излизам на терасата и вдишвам този аромат,да мечтая и да продължавам да обичам...
 Зад вратата е бленувания дом...

Бялата къща ,терасата на която да мечтая и аромата на цветя който носи вятъра...
И понеже там където има любов има живот,там трябва да е и ДОМЪТ.
Тази мисъл на Махатма Ганди винаги ми е носила вяра,че ако си в личен мир ,всичко е както трябва.......
Доста време отделих за направата на тази картичка,но беше истинско удоволствие за мен,да ви покажа каква е моята представа .Моята добра половинка беше включена в извиването на телчетата за терасата,използвала съм акрилна боя,дизайнерска хартия и малко листенца ,които правих специално са случая/толкова малки/ и за първи път шия на хартия ,определено беше забавно:)
Разбира се отива при Дони в Arty- mark
Има едно момиче ,което от известно време ми е невероятно вдъхновение  и това е моето участие при нея.Поклон пред такъв талант Smilla.
p.s Победител съм в играта при Дони-мечтан дом,благодаря на всички,които гласуваха за мен!

19 comments:

  1. Какво да кажа?! Радвам се, че ти бях ан гости .... имаш чудесен дом:-) Иве прекрасно- артистично, загадъчно и много романтично е твоето местенце.Благодаря ти !

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Любовта определено живее в твоя дом!!!Хубави празнични дни,Иве!

    ReplyDelete
  4. След посещението ми в твоя мечтан дом, аз няма и да се опитвам в това предизвикателство. Разкошна,невероятна и искрена!Поздравления и успех

    ReplyDelete
  5. Иве, накара ме да мечтая с теб. :) Представих си толкова ясно твоят мечтан дом.Поздравления, прекрасен дом! Пожелавам ти един ден да имаш мечтаната къща, където да посрещаш децата и внуците си!

    ReplyDelete
  6. Дони,благодаря ти за темата,накара ме истински да помечтая.Bearkis,KalySto,Маги благодаря ви,че се спирате при мен !Желая и на вас момичета прекрасни почивни дни :)

    ReplyDelete
  7. Иве, дълбок поклон пред красотата, която си създала! Невероятно оригинална творческа хрумка, която пресъздава твоята мечта и аз от все сърце и душа ти пожелавам да се сбъдне! Невероятно вълнуващ проект, съпроводен с невероятно вълнуващи думи. Думи, изпълнени с душа, сърце и съкровени мечти! Успя да ме заведеш в този твой мечтан дом, толкова реалистично си го представих, че чак се размечтах и аз... Благодаря, че сподели с нас мечтата си с думи и с великолепен проект!

    ReplyDelete
  8. След всичко казано дотук, моите думи са излишни! Единственото което искам да ти пожелая е да сбъднеш мечтата си!!!

    ReplyDelete
  9. Само каква красива история разказва тази картичка! Само как ти въздейства и те пренася някъде там, на терасата, така че усещаш аромата на цветя, носещ вятърът.
    Прекрасно творение!

    ReplyDelete
  10. О,Ив,пожелавам ти от цялото си сърце и душа,да сбъднеш мечтата си!
    Аз също съм изкарала детството си в къща с двор,с куче и котка,и много приятели!
    Когато намерихме къщата си в Банкя,аз я познах!
    Превърнахме я в прекрасен дом,благодарение на любовта,мечтите и огромния труд,който положихме!
    Прекрасната картичка,която си създала,нека е врата,която отваряш,за да минеш по пътя,който ще те отведе до мечтания дом!
    Прегръщам те!Ти си чудесна!

    ReplyDelete
  11. Момичета,много ме трогнахте!Както се казва от вашите уста в божиите уши!Нямате си представа ,как цялото ми същество си мечтае за дом с градина,в която ще отглеждам само екзотични цветя,за аромат на изпечен сладкиш и прясно сварено кафе и сладки приказки навън ;)))))

    ReplyDelete
  12. Иве, това не е просто картичка, това е твоето сърце и твоята душа, претворени в красота! Прелестна, прекрасна, както и да я нарека най ѝ отива истинска! Поздравления и..вярвай в мечтата си!

    ReplyDelete
  13. Веси,благодаря ти!Да това съм аз,без клишета и норми,просто мечта върху хартия ;)

    ReplyDelete
  14. Иве,...останах без думи, като видях картичката и прочетох поста ти..Но като прочетох постовете на момичетата..наситна нямам какво повече да добавя.
    Пожелавам ти мечтата ти да се сбъдне, и... нямам съмнение,че това ще се случи. Успех.. От тази картичка просто струи любов и ..дом.
    Много силна картичка..

    ReplyDelete
  15. Ах, че прекрасна картичка/ мечта... Пожелавам ти да я сбъднеш скоро и с всички подробности, които споделяш :) Успех!

    ReplyDelete
  16. Много ме впечатли този проект, не само заради съчетанията, които си ползвала, а истински си о"отгледала" този проект. лъха на обнич и история и имаш адмирациите за чувствата, които ни поредаде и възпита у нас!!!

    ReplyDelete
  17. Много идеен и красив проект! Поздравления!

    ReplyDelete
  18. Пу, аз съм първа с поздравленията!
    Страхотна идея, страхотно изпълнение, заслужена награда! Великолепна е,Иве! Поздравявам те от сърце! :)

    ReplyDelete
  19. Наистина заслужена награда!Пропуснала съм тази красота- един много вълнуващ проект, създаден с много душа и сърце! Честито!

    ReplyDelete